środa, kwietnia 30, 2014
No komentarze
Little Pompom- fantastyczna firma robiąca piękne opaski oraz rzeczy wykonane na szydełku.
Oto zdjęcia Tosi w trzeciej, a zarazem ostatniej opasce od Little Pompom :-)
DZIĘKUJEMY :-)
Oto zdjęcia Tosi w trzeciej, a zarazem ostatniej opasce od Little Pompom :-)
DZIĘKUJEMY :-)
niedziela, kwietnia 27, 2014
1 komentarze
czwartek, kwietnia 24, 2014
2
komentarze
Oto wskazówki jak zrobić w domu kolorowe jajka do wielkanocnego koszyczka.
Żółte
By uzyskać żółtawy odcień jajek, najlepiej gotować je na twardo wraz z liśćmi brzozy, olchy i młodej jabłoni.
Zielone
Kto lubuje się w zielonym, pełnym nadziei kolorze, powinien ugotować jajka wraz z trawą, jemiołą, pokrzywą, liśćmi barwnika lub zielonego żyta.
Różowe
Ten niecodzienny odcień wielkanocnych jajek można uzyskać dzięki gotowaniu jajek z kawałkami świeżego buraka. Im więcej buraka, tym kolor jest mniej różowy, a bardziej... buraczany.
Fioletowe
Uzyskamy je dzięki gotowaniu jajek wraz z owocami czarnego bzu.
Niebieskie
Gotowane jaja wraz z dużą ilością owoców tarniny, wnet staną się niebiańsko niebieskie.
Czerwone
By jajka były ogniście czerwone, należy gotować je z łupinkami cebuli, owocami czarnego bzu, suszonymi jagodami, korą dębu i szyszkami olchowymi - wszystkim tym na raz.
Pomarańczowe
Jeśli ugotujemy jajka w sporej ilości marchwi i dyni, uzyskamy całkiem ładny pomarańczowy kolor.
Dzięki www.interia.pl
Żółte
By uzyskać żółtawy odcień jajek, najlepiej gotować je na twardo wraz z liśćmi brzozy, olchy i młodej jabłoni.
Brunatne
By go uzyskać, należy gotować jajka na twardo wraz z łupinkami orzecha włoskiego i igłami jodłowymi.
Kto lubuje się w zielonym, pełnym nadziei kolorze, powinien ugotować jajka wraz z trawą, jemiołą, pokrzywą, liśćmi barwnika lub zielonego żyta.
Różowe
Ten niecodzienny odcień wielkanocnych jajek można uzyskać dzięki gotowaniu jajek z kawałkami świeżego buraka. Im więcej buraka, tym kolor jest mniej różowy, a bardziej... buraczany.
Fioletowe
Uzyskamy je dzięki gotowaniu jajek wraz z owocami czarnego bzu.
Niebieskie
Gotowane jaja wraz z dużą ilością owoców tarniny, wnet staną się niebiańsko niebieskie.
Czerwone
By jajka były ogniście czerwone, należy gotować je z łupinkami cebuli, owocami czarnego bzu, suszonymi jagodami, korą dębu i szyszkami olchowymi - wszystkim tym na raz.
Pomarańczowe
Jeśli ugotujemy jajka w sporej ilości marchwi i dyni, uzyskamy całkiem ładny pomarańczowy kolor.
Dzięki www.interia.pl
czwartek, kwietnia 17, 2014
No komentarze
środa, kwietnia 16, 2014
No komentarze
W konkursie wzięło udział 39 osób- z czego się bardzo cieszę :-)
Osoba wylosowana przez Tosię to Sylvia Bomba.
Na adres czekam 2 dni. Jeśli po tym czasie Pani Sylvia się nie odezwie losujemy kolejnego zwycięzce.
Pozdrawiam :-)
Już niedługo kolejna niespodzianka.
środa, kwietnia 09, 2014
No komentarze
Wczoraj była piękna pogoda więc wybraliśmy się do pobliskiego parku. Tosia bawiła się wspaniale.
piątek, kwietnia 04, 2014
No komentarze